Akit simogatnak (masszíroznak), egészséges marad

A 10 éves Misi állandóan stresszel, ha iskolába kell menni: fáj a hasa, izgul, hogy elfelejt valamit vagy kinevetik, amiért nem tudja a leckét. Igyekszik, hogy időben odaérjen az edzésre, ahol a tanár bácsi csak ritkán dicséri meg, pedig azt nagyon szeretné. Otthon azon aggódnak a szülei, hogy egy héten miért csak háromszor sikerül a szaniterbe produkálnia és ő is érzi, valami nincs rendben, mert estére fáj a háta és a válla, ha becsukja a laptopját.

Ugye, sokunk számára ismerős Misi története? Még nem orvosi eset, de már nem lehet figyelmen kívül hagyni a jeleket. Felgyorsult a világ, amelyben már gyermekeink is folyamatos stressznek és megfelelési kényszernek vannak kitéve, illetve átveszik az őket körülvevő ideges felnőttek negatív rezgéseit. Állandó virtuális zajban telnek a napjaik, elmaradt életükből a csend, a befelé fordulás. Már nem tudnak „csak úgy” lenni. Ennek az életmódnak gyakran ingerültség, immungyengeség, alvászavar, hasfájás vagy éppen túlzott aktivitás a következménye. A testi tünetek jelzik: a gyermek lelki egyensúlya kibillent, amely nem egy esetben konkrét betegségben testesül meg.

A szülők jelentős része nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel. Vagy orvoshoz viszi a gyermeket, ahol a hagyományos orvoslással nem mennek semmire, mivel az főként a testi tünetekre koncentrál. Van azonban megoldás: a természetes gyógymódok közül például a masszázs, amely a gyermeket mint
önálló rendszert tekinti és képes a mindennapi életet nehezítő blokkok feloldására. A gyermekmasszázson a gyengéd érintő és simító fogások mély, relaxált állapotba juttatják a gyerekeket. Megkönnyebbülnek, ellazulnak, megszűnik bennük a görcsösség. A rendszeres masszázs erősíti az immunrendszert, elősegíti a szervek egészséges működését. A talpon végzett reflexmasszázs beindítja az öngyógyító folyamatokat, harmonizálja a belső szervek munkáját. Hosszú távú hatása pedig az lehet, hogy az erős szervezetet kevésbé támadják meg a betegségek.

A gyermekeknél alkalmazott masszázs egy igen összetett terápia, alkalmas többek között az ebben a korban a hirtelen növekedésnek indult csontok miatti fájdalom enyhítésére, a rossz testtartás korrigálására, az emésztési problémák, a gyermekkorban fellépő gyakori hasfájás, lányoknál a menstruációs zavarok, az alvászavarok, fejfájás, gyermekkori depresszió, a hiperaktivitás kezelésére valamint az immunrendszer erősítésére. Az aktív sportot űző gyermekek izomzata különösen igénybe van véve, így számukra sokat segít a fáradt izmok átdörzsölése, átgyúrása. A természetes gyógymódok, így a gyermekmasszázs kivételes lehetőség arra, hogy a gyerekek megértsék, miként válhat belőlük életvidám, egészséges felnőtt. Ugyanis azok, akik egészen fiatalon megtapasztalják, hogy gyógyszerek nélkül is létezhet megoldás a problémáikra, megtanulják, hogy rendszeres törődéssel saját maguk is tehetnek egészségük megőrzéséért, a betegségek
megelőzéséért. Ez pedig életre szóló befektetés.